Oppsett av e-postkonto i Mail (OS X)

Oppsummering for erfarne brukere:

• Innkommende e-postserver: post.subsys.no
  • Utgående e-postserver (alternativ 1): post.subsys.no, port 465, logg på med samme brukernavn og passord som for innkommende
  • Utgående e-postserver (alternativ 2): Bruk nettleverandøren sin e-postserver (Telenor, Get, NextGenTel, m.fl)
  • Støttede protokoller: POP3 ( port 110 ), SSL-kryptert POP3 ( port 995 ) og SSL-kryptert IMAP ( port 993 ).
  • Brukernavn og passord opprettes i kontrollpanelet som kan nås via adressen https://kontrollpanel.subsys.no
  • Viktig! Husk at du skal bruke hele e-postadressen som brukernavn.

1. Velg Mail -> Valg... fra menyen.

2. Klikk på fanen Kontoer og deretter pluss-tegnet nede til venstre.

3. Da får du opp dialogboksen som vises nedenfor. Her taster du inn navnet ditt, e-postadressen og passordet. Klikk deretter på Fortsett

4. I neste bilde velger du IMAP, innkommende e-postserver (post.subsys.no), brukernavn (hele e-postadressen) og passordet. Klikk deretter på Fortsett.

5. Da får du opp bildet for valg av utgående e-postserver. Her er det mulig å bruke post.subsys.no, men vi kan ikke garantere at det fungerer hos alle leverandører. Dersom ikke det fungerer må du bruke utgående e-postserver hos nettleverandøren din (Telenor, NextGenTel, Get, m.fl). Klikk deretter Fortsett og så Fullfør

6. Det var det alt. E-postkontoen skal nå være klar for bruk. Lykke til! :)

Oppsett for utgående e-postserver i Mail (OS X)

Dersom du har problemer med å sende ut e-post kan du ta en kikk på innstillingene og kontrollere at oppsettet er tilsvarende som vist her.

1. Klikk på Mail og deretter Valg... fra menyen

2. Klikk på fanen Kontoer og velg e-postkontoen din i listen til venstre

3. Klikk på rullegardinet like til høyre for Utgående e-posttjener (SMTP) og velg Rediger SMTP-tjenerliste...

4. Fanen Kontoinformasjon skal se ut som i bildet nedenfor

5. Fanen Avansert skal se ut som i bildet nedenfor