Oppsett av e-postkonto i Outlook Express

Denne veilledningen tar utgangspunkt i oppsett av Outlook Express. Informasjonen nedenfor kan også brukes for andre e-postklienter.

Viktig! Eudora støtter ikke kryptert forbindelse. Årsaken til det er manglende støtte for OpenSSL.

Oppsummering for erfarne brukere:

• Innkommende e-postserver: post.subsys.no
  • Utgående e-postserver avhenger av hvilken Internettleverandør du bruker!
  • Protokoller: POP3 ( port 110 ), SSL-kryptert POP3 ( port 995 ) og SSL-kryptert IMAP ( port 993 )
  • Brukernavn og passord opprettes i kontrollpanelet som kan nås via adressen https://kontrollpanel.subsys.no
  • Viktig! Husk at du skal bruke hele e-postadressen som brukernavn.

1. Velg Verktøy -> Kontoer fra menyen.

2. Velg Legg til -> E-post... ( valget oppe til høyre i dialogboksen ).

3. Da får du opp dialogboksen som vises nedenfor. Her taster du inn navnet ditt. Klikk deretter på Neste >

4. I neste bilde taster du inn e-postadressen. Klikk deretter på Neste.

5. Da får du opp bildet for valg av servere. Her du enten velge POP3 eller IMAP. Deretter taster du inn post.subsys.no i det midterste feltet. Server for utgående e-post avhenger av Internett-abonnementet ditt. Klikk deretter Neste >.

6. Tast inn brukernavn og passord. Dette har du fått tilsendt pr. e-post , via SMS eller du har opprettet det selv via https://site.subsys.no. Brukernavnet er det samme som hele e-postadressen.

7. Klikk Neste > og deretter Fullfør.

Dersom du valge IMAP som protokoll må du klikke OK i meldingen som kommer opp (se bildet nedenfor).