SSL

Et SSL-sertifikat (HTTPS) krypterer forbindelsen mellom serveren og brukerens nettleser. Det sikrer at innsyn fra uvedkommende hindres. Alle webhotell hos oss har støtte for gratis SSL-sertifikater fra Let's Encrypt, men du kan også få installert sertifikater fra en annen leverandør hvis du ønsker det.

Hvordan installere SSL-sertifikat?

Vi aktiverer automatisk SSL for alle nye bestillinger, men send veldig gjerne en e-post til support@subsys.no så aktiveres dette raskt for kontoen din!

Hvorfor er SSL viktig?

1. Kryptering. Alle data som utveksles blir sikret mot avlytting. Når en bruker interakterer med en nettside kan ingen "lytte" på hva som skjer, spore aktiviteten eller stjele informasjon som tastes inn.

2. Data integritet. Data kan ikke endres eller ødelegges under overføringen uten at det oppdages.

3. Autentisering. Et SSL-sertifikat beviser at brukeren kommuniserer med den planlagte nettsiden og det beskytter mot "man-in-the-middle"-angrep.

Andre fordeler

De siste årene har de fleste nettlesere begynt å advare brukeren hvis man er på en nettside som ikke er SSL-kryptert. Det gjør at man får det litt kjedelige varslet "ikke sikker" i adresselinjen til nettleseren. Det kan lett (og gratis) unngås med et SSL-sertifikat fra Let's Encrypt.

SSL gir bedre rangering hos Google. Google lanserte i 2014 prosjektet "HTTPS everywhere" hvor Google jobber for at flest mulig nettsteder skal få SSL-kryptering og man vil normalt få bedre "ranking" hos Google med et SSL-sertifikat.